Hondenbrokken vergelijken
Overweeg je om hondenbrokken te bestellen? Je kunt hier hondenbrokken vergelijken! We vergelijken de online prijzen van hondenbrokken en helpen je om de juiste hondenbrokken uit te zoeken.
Op zoek naar hondenbrokken in de aanbieding? Hondenbrokken in de aanbieding bij één of meer webshops zijn aangegeven met een kortingslogo op het product.
Op zoek naar een ander type hondenvoer? Bekijk dan ons overzicht voor honden natvoer, graanvrij hondenvoer, honden dieetvoer of biologisch hondenvoer.
Resultaat 1–16 van de 40 resultaten wordt getoond
Veelgestelde vragen over hondenbrokken
We hebben de meest gestelde vragen over hondenbrokken voor je op een rij gezet.
Hoe lang zijn hondenbrokken houdbaar?
Voor hondenbrokken geldt doorgaans:
- Dichte verpakkingen vanaf 10 kg kun je tot ca. 1 jaar na de productiedatum bewaren. Bewaar de hondenbrokken veilig en droog.
- Dichte verpakkingen minder dan 10 kg kun je tot maximaal 1,5 jaar na de productiedatum bewaren. Bewaar de hondenbrokken veilig en droog.
- Een geopende verpakking kun je het best tot maximaal 1 maand na openen bewaren en opmaken. Daarna is de kwaliteit en houdbaarheid niet meer te garanderen. Bewaar de hondenbrokken gedurende deze periode in de originele verpakking of in een ton.
Hoe worden hondenbrokken gemaakt?
Hondenbrokken kunnen geperst of geëxtrudeerd worden. Dit zijn manieren om de benodigde voedingsstoffen in hondenbrokken te krijgen. Het verschil in beide methodes zit hem in de temperatuur die gebruikt wordt.
- Geperste hondenbrokken worden gemaakt door alle ingrediënten te mengen, dit op 70-80℃ te verhitten en door een mal te persen. Hier komen lange brokken uit die in kleine stukjes worden gesneden en verpakt. Omdat de temperatuur niet boven de 80℃ komt, mag er bij deze methode geen vers of rauw vlees gebruikt worden, want deze temperatuur is niet hoog genoeg om de bacteriën in het vlees te doden. Er wordt vleesmeel gebruikt.
- Geëxtrudeerde hondenbrokken worden gemaakt door alle droge ingrediënten te mengen, klein te snijden, water toe te voegen en dit op 90-140 ℃ te verhitten in een hete buis. Vlak voor het mengsel aan het eind van de buis door een schroef wordt gedrukt worden vetten toegevoegd.
Over het algemeen geldt: hoe beter de ingrediënten, hoe duurder de hondenbrokken vaak zijn. Dit geldt vooral voor vlees, aangezien dit een duur ingrediënt is.