Kattenbrokken vergelijken
Overweeg je om kattenbrokken of ander droogvoer voor je kat te bestellen? Je kunt hier kattenbrokken vergelijken! We vergelijken de online prijzen van kattenbrokken en helpen je om het juiste droogvoer voor je kat uit te zoeken.
Op zoek naar kattenbrokken in de aanbieding? Kattenbrokken in de aanbieding bij één of meer webshops zijn aangegeven met een kortingslogo op het product.
Op zoek naar een ander type kattenvoer? Bekijk dan ons overzicht voor katten natvoer (blikjes, kuipjes), graanvrij kattenvoer, katten dieetvoer of biologisch kattenvoer.
Resultaat 1–16 van de 42 resultaten wordt getoond
Veelgestelde vragen over kattenbrokken
We hebben de meest gestelde vragen over kattenbrokken voor je op een rij gezet.
Hoe lang zijn kattenbrokken houdbaar?
Voor kattenbrokken geldt doorgaans:
- Dichte verpakkingen vanaf 10 kg kun je tot ca. 1 jaar na de productiedatum bewaren. Bewaar de kattenbrokken veilig en droog.
- Dichte verpakkingen minder dan 10 kg kun je tot maximaal 1,5 jaar na de productiedatum bewaren. Bewaar de kattenbrokken veilig en droog.
- Een geopende verpakking kun je het best tot maximaal 1 maand na openen bewaren en opmaken. Daarna is de kwaliteit en houdbaarheid niet meer te garanderen. Bewaar de kattenbrokken gedurende deze periode in de originele verpakking of in een ton.
Hoe worden kattenbrokken gemaakt?
Kattenbrokken kunnen geperst of geëxtrudeerd worden. Dit zijn manieren om de benodigde voedingsstoffen in kattenbrokken te krijgen. Het verschil in beide methodes zit hem in de temperatuur die gebruikt wordt.
- Geperste kattenbrokken worden gemaakt door alle ingrediënten te mengen, dit op 70-80℃ te verhitten en door een mal te persen. Hier komen lange brokken uit die in kleine stukjes worden gesneden en verpakt. Omdat de temperatuur niet boven de 80℃ komt, mag er bij deze methode geen vers of rauw vlees gebruikt worden, want deze temperatuur is niet hoog genoeg om de bacteriën in het vlees te doden. Er wordt vleesmeel gebruikt.
- Geëxtrudeerde kattenbrokken worden gemaakt door alle droge ingrediënten te mengen, klein te snijden, water toe te voegen en dit op 90-140 ℃ te verhitten in een hete buis. Vlak voor het mengsel aan het eind van de buis door een schroef wordt gedrukt worden vetten toegevoegd.
Over het algemeen geldt: hoe beter de ingrediënten, hoe duurder de kattenbrokken vaak zijn. Dit geldt vooral voor vlees, aangezien dit een duur ingrediënt is.